Metode simple de a scăpa de virușii din mașină

Zilele acestea atmosfera a fost destul de încărcată, cumva nu ai avut nevoie de aer condiționat. Chiar dacă nu e încă vreme toridă, nu ții geamurile complet închise. Poate simți nevoia să deschizi puțin în timpul mersului, mai ales dacă circuli în oraș. Atunci când geamurile sunt complet închise, mirosurile și eventualele bacterii cu care intri în mașină tu sau celelalte persoane însoțitoare, rămân în mașină. Dacă se întâmplă ca unul din voi să aibă o răceală ușoară și să tușească, atunci cabina mașina reține microbii respectivi. Crăparea geamurilor pentru câțiva cm ar fi necesară.

Noi recomandăm ca, de fiecare dată când te urci în propria mașină sau în alta, să deschizi pentru câteva minute geamurile înainte de a da drumul la sistemul de climatizare. Nu contează că te simți bine sau nu, atât tu cât și ceilalți. Împrospătarea aerului mașinii este benefică pentru toată lumea.

Chiar și atunci când ești pe fugă și ai de ajung de urgență undeva, amintește-ți că cel mai important lucru din lume este să fii sănătos nu doar să fii punctual. Închiderea geamurilor după aerisire nu dăunează dacă pornești sistemul de climatizare pe modul de ” aer proaspăt de afară” și nu recirculi aerul din mașină. Desigur, poți apela la o mască. În ultima vreme, mulți oameni poartă mască în propria mașină, căutând astfel să se protejeze de eventualele bacterii, care se găsesc în sistemul de climatizare neigienizat.

Pare puțin hilar să porți mască de protecție în propria mașină, atunci când circuli singur sau cu un membru al familiei tale, dar acest lucru te protejează de virușii, mirosurile neplăcute sau bacteriile instalate în sistemul de aer condiționat al mașinii, pe care încă nu l-ai igienizat.

Există câteva soluții prin care scapi de mirosurile neplăcute, praf și bacteriile din mașină:

 – Înlocuiești filtrele (aer, habitaclu);
 – Igienizezi sistemul de climatizare cu diferite soluții eficiente:
– Ștergi cu șervețele dezinfectante zonele din mașină pe care le atingi cel mai des. Îți sugerăm să petreci timp suplimentar pe volan. Volanul are de patru ori cantitatea de germeni găsiți pe un scaun mediu de toaletă, datorită tuturor fisurilor și fisurilor de îmbracăminte sau materialul din care este confecționat. Din acest motiv, îți recomandăm să folosești șervețele dezinfectante pentru a curăța toate suprafețele de pe volan. Nu uita nici de schimbătorul de viteze sau maneta de frână de mână.

Încă o recomandare ar fi să renunți să mai ”iei masa” în mașină, mai ales în timp ce conduci la drum lung. Atingerea diferitelor suprafețe ai văzut deja că implică dezinfectare serioasă, deci mașina nu este un mediu prielnic de a mânca chiar și un snack.

De asemenea, fii atent și la cotierele pentru ușă, ecranele de afișare, cuplare, orificii, orificii de aer condiționat și chiar „mânere de apucare a ușii”. Le atingi mai mult decât îți dai seama și poți fi infectat cu bacterii. Deci, nu ține aproape coronavirus sau alți viruși! Protejează-te cu șervețele dezinfectante. Vei fi foarte probabil foarte surprins de cantitatea de murdărie, pe care o vor încărca șervețele.

Unii producători de mașini susțin că o mare influență în păstrarea unui aer igienizat o are schimbarea anuală a filtrelor de aer. Alții spun că există deja filtre ultraperformante care țin departe COVID-19 de orice pasager al brandului respectiv de mașină. Crezi că e vorba de TESLA? Producătorul afirmă că deține deja un sistem bioweapon care ține la distanță ” 99,97 la sută din particule fine și poluanți gazoși, precum și bacterii, virusuri, polen și spori de mucegai”.

Oricare ar fi marca mașinii tale, un lucru este util. Igienizarea sistemului de climatizare, pe care il poți efectua într-un service autorizat R.A.R, curățarea interioară a mașinii cu șervețele dezinfectante și spălarea des cu săpun și apă caldă.

Igienizare + vidare + completare cu refrigerant auto (indiferent de cantitatea necesară umplerii sistemului) costă doar 99 lei – perioada iunie – iulie 2020.