Programări telefonice:  0745 102 591

Ce trebuie să știi înainte să cumperi un acumulator auto?

Cu cât mașina este mai nouă, ca an de fabricație și are încorporată mai multă tehnologie, cu atât acumulatorul auto trebuie să fie de o performanță mai înaltă. De asemeni, frecvența cu care pornești motorul are o relevanță pentru epuizarea și descărcarea bateriei auto. Modelele speciale de acumulatori, cum sunt S6AGM și S5EFB de la Bosch asigură mult mai multă putere și pot face față unui număr foarte mare de cicluri de încărcare.

De ce este importantă verificarea acumulatorului?

Probabil că verificarea acumulatorului nu intră în prioritățile tale cotidiene. Până când nu apare o pană, majoritatea șoferilor nu se gândesc să verifice acumulatorul la un service autorizat. Durata acestei operațiuni este de aproximativ 10 minute și te salvează dintr-o situație delicată. Gândește-te că ești în grabă către o întâlnire importantă sau către o ședință cu CEO-ul firmei. Mașina ta nu pornește?! Sau Ești pregătit să mergi în vacanță cu familia, ai adus bagajele jos și mașina ta nu pornește!!!

Soluția ar fi să faci o verificare de rutină înainte de o plecare de drum lung și să verifici periodic acumulatorul auto, adică din 6 în 6 luni.

10 motive care duc la descărcarea acumualatorului auto:

Scurtcircuit la nivelul sistemului electric:

În eventualitatea unui scurtcircuit, acumulatorul este descărcat în mod considerabil, o cantitate mai mare de energie electrică fiind transformată în căldură într-un timp foarte scurt.

Lăsarea luminilor auto aprinse

Luminile mașinii consumă multă energie, prin urmare trebuie să fie stinse după ce parchezi, chiar și dacă aștepți doar câteva minute.

Încălzire auxiliară

Dacă ventilatorul sistemului de încălzire auxiliară nu este oprit în eventualitatea unui subtensiuni, acumulatorul va fi descărcat complet. Acest lucru se întâmplă de asemeni, dacă acumulatorul folosit este prea mic.

Alternator defect

Dacă acumulatorul nu este încărcat de alternator în timpul deplasării, este singura sursă de energie electrică pentru unitățile de comandă și alte echipamente electrice, până la descărcarea completă.

Regulator alternator defect

Dacă regulatorul alternatorului este defect, va avea loc o descărcare complete ca urmare a încărcării necorespunzătoare sau acumulatorul va fi supraîncălzit.

Defect al unității de comandă

Dacă unitățile de comandă nu sunt oprite la oprirea motorului autovehiculului, acestea continua să utilizeze energie electrică, cauzând astfel descărcarea complete a acumulatorului.

Montarea ulterioară a echipamentelor electrice

Echipamentele electrice suplimentare, cum ar fi încălzirea scaunelor, sunt alimentate în general cu energie electrică de la brichetă și provoacă descărcarea rapidă a acumulatorului.

Montarea unui acumulator necorespunzător

Trebuie ca acumulatorii defecți să fie înlocuiți întotdeauna cu acumulatori de același tip, pentru a nu e scurta durata de utilizare.

Călătorii scurte

În cazul călătoriilor scurte, cantitatea de energie electrică consumată este mai mare decât cea care poate fi furnizată de alternator. Prin urmare, cel mai bine este ca pet imp de iarnă să nu utilizați echipamente ce nu sunt absolut necesare (exemplu încălzirea scaunelor).

Sistem audio, TV, DVD, unități de refrigerare

Sistemele audio, sistemele de navigație și alte dispozitive de divertisment utilizează o cantitate mare de energie electrică și vor cauza descărcarea complete dacă acumulatorul nu este reîncărcat în mod corespunzător.