Cifra 7 la anvelopele de vară

Nu, nu este o glumă ! Numerologii vă vor spune că “ 7 “ este o cifră foarte importantă în această lume. 7 zile ale săptămânii, cele 7 vaci slabe și cele 7 vaci grase din istoria Biblică a Egiptului, s.a.m.d.

Nu, nu este o glumă !

Numerologii vă vor spune că “ 7 “ este o cifră foarte importantă în această lume.

7 zile ale săptămânii, cele 7 vaci slabe și cele 7 vaci grase din istoria Biblică a Egiptului, s.a.m.d.

CAUCIUCOLOGII sau ANVELOPOLOGII vor spune și ei că cifra “7” este foarte importantă din punctul lor de vedere. Deosebirea este că ei se referă la TEMPERATURA în grade Celsius sau centezimale. Având în vedere că noi folosim anvelopele tot anul, temperatura ambiantă în care aceste anvelope trebuie să dea maximum de randament și siguranță poate varia între aproximativ – 40 si + 40 grade Celsius. Practica a arătat că nu se poate produce o rețetă de cauciuc care să asigure siguranță și eficiență în exploatare într-un ecart de 80 de grade Celsius. Amestecurile încercate deveneau ori prea moi ori prea dure la temperaturi extreme.
Nici soluția amestecurilor intermediare nu a fost prea fericită, ea nefiind acceptată de unele autorități.

S-a ajuns astfel la soluția celor două amestecuri diferite de VARA și de IARNA, care să satisfacă fie condițiile de iarnă, fie cele de vară. Condiția impusă de fabricanți pentru a asigura siguranță în trafic a fost ca să se respecte pragul de + 7 grade Celsius.Peste această temperatură, se impune schimbarea anvelopelor cu cele adecvate sezonului care urmează.

În etapa actuală, se impune înlocuirea cauciucurilor de iarnă cu cele DE VARA! La temperaturi crescute, anvelopele de iarnă devin moi, ceea ce duce la o uzură excesivă adaugând mențiunea că nici profilul nu mai este adecvat pentru a asigura o priză sigură față de anvelopele de vara.

Anvelopa de vara își menține rigiditatea necesară unei aderențe sigure cu solul, prin amestecul foarte stabil la temperaturuile crescute, iar profilul anvelopei de vara este și el adaptat unui rulaj sigur și silențios.

Prin trecerea recomandată la anvelopele de vara ne asigurăm un mers confortabil, sigur și economic.

În consecință, recomandăm anvelopele de vara pentru acest sezon!