Care sunt cele mai protective consumabile ale mașinii?

De ce vă protejează de fapt aceste elemente de protecție? Păi, ele te protejează împotriva murdăriei, mirosului, diverselor particule care pot pătrunde în interiorul mașinii sau în componentele motorului, sistemului de injecție, etc., generând nenumărate neplăceri și cheltuieli inutile. Aceste bariere protective sunt bine-cunoscutele FILTRE:

  1.       Filtrul de ulei – protejează împotriva impurităților provenite din ulei;
  2.       Filtrul de aer – protejează motorul împotriva particulelor dăunătoare care pot proveni din aerul de afară și reduce nivelul de zgomot;
  3.       Filtrul de habitaclu – protejează împotriva gazelor, noxelor, mirosurilor;
  4.       Filtrul de combustibil – protejează sistemul de injecție de particulele care pot proveni de la combustibil.

Producătorii de autovehicule stabilesc și recomandă verificarea regulată a filtrelor și mai ales înlocuirea lor la intervale regulate, la număr de kilometri sau o dată pe an. Înlocuind filtrele conform specificațiilor producătorului de autovehicul ajuți motorul să ruleze la capacitate maximă, economistești combustibil și îți protejezi sănătatea, lucru care este cel mai important, mai ales în zilele acestea.

Cel mai indicat este ca atunci când schimbați filtrul de habitaclu să optați pentru varianta cu cărbune activ chiar dacă este puțin mai scump decât cel simplu. Acesta are proprietăți anti-alergenice și vă ajută foarte mult, mai ales dacă suferiți de alergii, cum este alergia la ambrozie, care va urma să devină activă în curând.

Pentru a te bucura de o funcţionare optimă şi o durată lungă de viaţă a componentelor mașinii tale, atunci când alegi filtrul de combustibil și filtrele în general, alege pe cât posibil marca Bosch, experții recunoscuți la nivel mondial pentru fiabilitatea și eficacitatea filtrelor.

Marca Bosch propune o gamă de filtre foarte eficiente în cazul traficului supraaglomerat din zilele de azi, care stresează foarte mult motorul. Pornirile și opririle dese produc pătrunderea hidrocarburilor nearse și a condensului în exces în ulei.

În timpul șofatului, în mașină intră aer de afară. Acesta răcește motorul iar scopul filtrului este să țină la distanță orice fel de particule care ar putea pătrunde în motor și a-l uza. Acesta funcționează ca o barieră împotriva murdăriei și zgomotului, dar doar atunci când este funcțional, adică a fost înlocuit la timp.

O altă recomandare este aceea să schimbi filtrele și să faci reviziile complete la un service autorizat și nu în garaje improvizate sau în pseudo-service-uri rapide care nu au licență și nu îți pot oferi garanție scrisă, nu doar verbală, la piese și manoperă.

O recomandare++ este să fii prezent la revizie sau dacă nu poți, să ceri să ți se arate consumabilele schimbate. În unele împrejurări, este mai bine să fii paranoic decât încrezător, spunem acest lucru datorită cazurilor nenumărate de clienți, care au crezut că au făcut revizia și de fapt, mergeam cu vechile filtre.

Pentru programări la revizii auto, te rugăm să ne scrii pe office@ionservice.ro sau sa ne telefonezi la 0745102591. Trimițând o poză dupa certificatul de înmatriculare pe whatapp sau doar seria de șasiu, putem oferi un deviz al operațiunii, în cel mai scurt timp.