Pregătește-ți mașina de vacanță

Odată cu venirea verii ne gândim și la vacanță, la locul în care vom petrece momente cât mai plăcute împreună cu familia sau prietenii.  Acest lucru ne face să ne gândim si să luăm măsurile necesare pentru a ne pregăti autoturismul astfel  încat să avem garanția unei deplasări în deplină siguranță. Deci o verifcare auto de vară este tocmai necesară. Cea mai asteptată perioadă a anului poate fi, totodată și cea mai stresantă, dacă mașina nu este în stare perfectă de funcționare. Pentru ca autoturismul să nu fie veriga slabă în planul de vacanță, se recomandă ca acestuia să i se efectueze o verificare minuțioasa înainte de plecare Service-ul nostru este în măsură să ofere astăzi un pachet complet de servicii, la preturi corecte.

Iată serviciile pe care le putem efectua pentru o verificare auto de vară completă a autoturismului tău:

1-     Verificarea lichidelor : Uleiul de motor, lichidul de răcire, nivelul acidului din baterie, lichidul de frână, lichidul din servomecanismul de direcție, lichidul pentru spălarea parbrizului/lunetei/ farurilor,  sau uleiul din cutia de viteze- acestea  sunt ușor de verificat si, eventual, de completat.

-Completarea lichidului de răcire se face cu tipul de antigel recomandat de producător.

-Dacă nivelul lichidului de frână a scăzut, se impune o verificare a sistemului de frânare într-un service specializat. Chiar dacă nivelul este corect, lichidul de frână trebuie înlocuit la fiecare doi ani.

  • Se completează  uleiul de motor cu cantități mici, prea mult ulei poate defecta motorul. Se folosește numai uleiul specificat de producator. Dacă motorul consumă ulei, trebuie să existe o rezervă suficientă în raport cu distanța care urmează să fie parcursă.

-Electrolitul bateriei se  complează  folosind numai apă distilata. Se poate face și  verificarea modului de încărcare a bateriei de către alternator.

Lichidul rezervorului pentru spălarea parbrizului trebuie să fie plin și să aibă fluidul adecvat pentru spălarea parbrizului în cazul în care acesta este izbit de insecte.

-Uleiul din cutia de viteze trebuie să fie la nivelul corespunzator pentru a se evita griparea mecanismelor, rulmentilor sau zgomotele anormale.

2-   Verificarea curelei de accesorii: Cureaua de accesorii nu trebuie să scârțâie și nici să prezinte crăpături. În caz contrar, aceasta se înlocuiește.

3-     Verificarea lamelelor stergătoarelor de parbriz/lunetă : Stergătoarele de parbriz nu trebuie să fie ciupite sau să lase urme pe parbriz/lunetă. În caz contrar acestea trebuiesc înlocuite.

4-     Verificarea sistemului de iluminare și semnalizare: Funcționarea corespunzătoare a farurilor este foarte importantă, mai ales ca în multe țări europene faza scurtă este obligatorie și în timpul zilei. Becurile defecte trebuiesc înlocuite. Putem efectua reglarea farurilor cu ajutorul dispozitivelor acreditate și omologate.

5-     Verificara instalației de aer condiționat: Prin grilele de ventilație ale autoturismului aerul trebuie să aibă o temperatură redusă – după circa 3- 4 minute de la punerea acesteia în funcționare. O temperatură sub 10°, în cazul în care butonul pentru reglarea  temperaturii este în poziția „ cel mai rece” , măsurată cu un termometru, înseamnă că instalația de AC este în stare bună de funcționare. În caz contrar se recomandă identificarea cauzelor și remediera defecțiunilor.  Suntem în măsură să efectuăm revizia și remedierea defecțunilor instalației AC pentru a o readuce la parametrii inițiali de funcționare.

6-     Verificarea jocurilor în sistemul de rulare și de direcție: Se verifică existența jocurilor la roți, suspensie, capete de bare, bielete de direcție, cremalieră. În cazul identificării unor astfel de jocuri acestea trebuiesc în mod obligatoriu eliminate. În cazul înlocuirii unor elemente ale sistemului de suspensie sau direcție este absolut necesar efectuarea reglării geometriei direcției. Service-ul nostru este în măsură să vă ofere toate serviciile enumerate mai sus la cele mai bune standarde de calitate.

7-     Verificarea anvelopelor:  Anvelopele trebuiesc umflate la presiunea specificată în cartea mașinii în funcție de gradul de încărcare al autoturismului. Roata de rezervă trebuie și ea verificată și umflată la presiunea maximă prevazută în cartea autovehiculului. Anvelopa nu trebuie să aibă umflături sau crăpături, iar înălțimea profilului să aibă cel puțin trei milimetri. De asemenea anvelopa trebuie să aibă o uzură uniformă pe calea de rulare. Recomandăm efectuarea unei verificari a echilibrării roților și efectuarea presiunii cu azot( încărcarea cu azot a anvelopelor).  A se vedea și avantajele efectuării presiunii cu azot. Vă stăm la dispoziție pentru o verificare auto de vară și servicii complete.

8-     Verificarea sistemului de frânare:  Verificarea constă în vizualizarea  plăcuțelor de frânare, a discurilor de frână precum și a racordurilor flexibile de frână. Acestea trebuie să aibă grosimea necesară pentru asigurararea unui parcurs dus-întors superior destinației de vacanță propuse. Pentru o verificare suplimentară suntem în măsură să efectuăm și un test de frânare astfel încât să aveți garanția unui autoturism în perfectă stare .

Pe lângă pregatirea mașinii propriu-zise trebuie avut în vedere și următoarele aspecte:

1-     Trusa de prim ajutor: Siguranţa înainte de toate: se verifică trusa de prim ajutor, care trebuie să fie completă şi în termenul de valabilitate. Conducătoul auto trebuie să fie familiarizat cu conţinutul acesteia şi păstrata la îndemână. Nu se ştie niciodată când va avea nevoie, chiar şi de un banal pansament.

2-      Echipamente: Pe lângă trusa de prim ajutor, stingătorul şi triunghiul reflectorizant, din portbagaj nu trebuie să lipsească roata de rezervă şi cricul (sau un kit de reparaţie), mănuşi şi o trusă de scule. Nu întotdeauna găseşti pe cineva să te ajute.

3-     Vesta reflectorizantă: Vesta reflectorizantă este obligatorie pentru călătoria în Belgia, Bulgaria (pentru toţi ocupanţii), Franţa (pentru toţi ocupanţii), Italia, Luxemburg, Austria, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ungaria. Vestele trebuie să fie marcate EN 741.

Deşi acestea sunt lucruri care par foarte simple, dacă ele sunt în ordine, în concediu vă pot scuti de foarte multe neplăceri, timp pierdut sau cheltuieli neprevăzute. Un minim de atenţie acordat maşinii înainte de plecarea în concediu vă poate ţine departe de probleme nedorite.

Verificare auto de vară plăcută și o vacanță și mai plăcută!!!