Mașina și iubita trebuie scoase la plimbare des

Nu este nicio formă de a propos, doamnele nu ar trebui să se simtă ofensate de remarca de mai sus. Dar chiar așa este. Prietena sau iubita, mai ales dacă este nouă, trebuie să fie foarte mult plimbată cu mașina sau …pe jos.

Credem că este valabil și în cazul mașinii noi. Când ți-ai luat mașină nouă, n-ai simțit cumva un impuls puternic de a arăta mașina tuturor? Iată o foarte mare asemănare de situații. Se pare că atunci când sunt noi, atât mașina, cât și iubita te inspiră să le scoți mai des în lume.

Ce se întâmplă dacă nu faci asta?

În cazul fetei, nu este o tragedie, zicem noi. Dar în cazul mașinii, unde suntem specialiști, nu-i chiar așa de simplu. Am avut nenumărate cazuri de clienți care lăsaseră mașina în stare bună în parcare și la un moment dat, lucrurile nu mai funcționau în parametrii corespunzători. De ce? Mașina stătuse prea mult nefolosită.

Ce se întâmplă de fapt când lași mașina în parcare mai mult decât câteva zile:

  1.      Bateria cedează și trebuie reîncărcată. Mai ales dacă este veche. Se știe că o dată la 6 luni, bateria trebuie verificată la un service autorizat, pentru a nu te trezi fără baterie, când ți-e lumea mai dragă.
  2.      Frânele ruginesc, adică discurile și ai senzația că nu te mai țin frânele atunci când o pornești după mai multe săptămâni. Dacă ele rămân ruginite și după ce ai început să folosești mașina, atunci o revizie este tocmai bine venită.
  3.      Scurgeri de benzină. Ai făcut plinul ca să știi o treabă și acum, mai ales din cauza stării de urgență, ai lăsat brusc mașina în parcare pentru mai mult timp. Ți se poate întâmpla ca sub mașină să vezi o mica sau mai mare baltă de carburant. Preaplinul își poate spune cuvântul și lasă urme. Mută mașina fără să te înspăimânți prea tare. Dacă tot pică, ridic-o pe elevator, la service bineînțeles.
  4.      Scurgeri de ulei. Este vorba de garniture, la fel ca și în cazul carburantului. Poți vedea o baltă mai mica sau mai mare, cee ace înseamnă că din cauza neutilizării garnitura s-a strâns și a cedat. Trebuie înlocuită.
  5.      Anvelopele își pot modifica forma, adică se pot deforma și își pierd din performanțe. Pot pierde de asemeni și presiunea, dar acesta este cel mai mic rău.
  6.      Diverse garnituri mâncate de rozătoare. Am primit multe plângeri de la clienți care își ținuseră mașina în garaj și după o perioadă anumite furtune și garniture le fuseseră roase de rozătoarele din magazie. Este un lucru periculos pentru că nu știi din prima despre ce este vorba și apoi, poate fi periculos.

După cum vezi, mașina nu poate sta pe dreapta, nici măcar în starea de urgență. Tot trebuie să ieși la cumpărături sau măcar să-i schimbi, din când în când, locul în parcare.

Dacă ai de gând să-I schimbi roțile în perioada asta, noi suntem deschiși începând cu orele 08:00 până la 17:00. Programează-te la 0745.102.591