Cum ținem aerul din mașina departe de COVID19?

În această perioadă tensionată și provocatoare, este cazul să fim atenți la curățenia din jurul nostru, indiferent că vorbim de casă, birou sau mașină. Știm cu toții că sistemul de climatizare auto este constituit din elemente (filtre), care la un moment dat încep să emane un miros neplăcut în mașină. Acest moment delicat este semnalul de avertizare că filtrele trebuie înlocuite pentru că au captat destul praf, microbi, gunoaie și trebuie înlocuite. În general, filtrele din instalația de climatizare sunt purtătoare de bacterii, de aceea pe lângă înlocuirea lor, din când în când ar trebui să efectuezi o igienizare cu spray de curățare a sistemului.

Scapi de infectarea cu COVID19 printr-o simplă igienizare a sistemului de climatizare

Îți propunem ca următorul pas pe care să-l faci în viitorul apropiat să fie igienizarea instalației de climatizare, pentru că tot avem nevoie să stăm departe de viruși, cât mai mult în perioada aceasta. Așa cum ne curățăm și desinfectăm casă, hainele purtate afară, mâinile, tot la fel este musai să ne dezinfectăm și mașina pentru îndepărtarea totală a bacteriilor şi impurităţilor. Avantaj: nu vor mai apărea mirosuri neplăcute şi va fi garantată puritatea aerului admis din exterior, aspect foarte important pentru cei ce suferă de alergii, viroze și alte infecții de sezon.

Vă recomandăm să utilizaţi sistemul de climatizare al autovehiculului pe parcursul întregului an, nu să-l opriți, acum că vă este teamă de COVID19. Este indicat să lăsaţi sistemul de climatizare să funcţioneze cel puţin 10 minute în fiecare lună, pentru a menţine garniturile lubrifiate și să nu fiți nevoiți să investiți în reparațiile ulterioare.

De asemenea, funcţionarea regulată împiedică dezvoltarea mirosurilor neplăcute ca urmare a umidităţii acumulate în filtru sau a înmulţirii bacteriilor.

Pe lângă că este sezonul alergiilor, ne-am pomenit și cu acest COVID19 periculos doar pentru cei care nu iau în serios recomandările și se expun iresponsabil. Toate spațiile în care îți petreci timpul necesită o curățenie deosebită acum, mai mult ca oricând. Pe lângă casă și birou, pentru cei care încă merg la job și sunt destui, mașina este un spațiu important, de care trebuie să aibă grijă în mod deosebit. Mai mult decât atât, este mijlocul cu ajutorul căruia transporți alți membrii ai familiei sau alți colegi de lucru. Igienizarea instalației de climatizare este o cerință obligatorie acum, când mediul în care ne petrecem timpul trebuie să fie optim igienizat.

Ce zici de înlocuirea filtrului de habitaclu, cu alte cuvinte ce zici de o igienizare corespunzătoare pentru a preveni îmbolnăvirea cu un virus necunoscut? Singurul lucru pe care îl ai de făcut este să îți faci o rezevare la un service autorizat, în speță Bosch Car Service Ion pentru ca un specialist de-al nostru în sisteme de climatizare să te consilieze. Nu trebuie să știi tu ce ai de făcut pentru a igieniza spațiul din mașină, adică instalația de climatizare, ci să-i dai lui această sarcină pe care o va îndeplini în mod profesional pentru tine.