Anvelope Torque pentru 4×4 cu performanțe deosebite

Pentru că am observat că proprietarii de autoturisme 4×4 preferă anvelope all season în special, azi am ales să îți prezentăm anvelopele Torque pentru autoturisme 4×4, variantele ”all season” (M+S) și ”all terrain”. Anvelopele all season sunt proiectate de britanicii de la Torque să facă față căldurii excesive preponderent întâlnite vara, chiar și în România, de asemeni cu drumurile umede, zăpezile masive ale iernii din orașe și din zonele montane. Marca Torque, prezentă de câțiva ani și în țara noastră, propune anvelope la costuri pe care și le permite oricine, oferind în același timp performanțe neașteptat de bune.

Ce oferă anvelopele all season și all terrain de la Torque?

  • O aderență excelentă în orice condiții meteo;
  • Performanță excelentă pe carosabil uscat;
  • Tracțiune puternică pe zăpadă;
  • Longevitate excelentă a anvelopelor, dovadă fiind cei 5 ani de garanție oferite de producătorii de la Torque.

Care ar fi un cost mediu al anvelopelor all season și all terrain de la Torque?

  • 215/65/16
  • 205/70/15
  • 215/70/15
  • 235/75/15

Costul unei anvelope per bucată pornește de la 300 lei și are garanție din partea producătorului de 5 ani. În plus, la 4 bucăți achiziționate pe un bon fiscal, primești CASCO pentru 1 anvelopă din 4, în decursul primului an de exploatare, pentru orice deteriorare ce nu mai poate fi reparată (lovituri, tăieturi, etc).

Profilul lamelat și cele 3 nervuri centrale bidirecționale asigură o tracțiune superioară pe orice suprafață: umedă, înghețată, uscată și oferă un nivel optim de manevrabilitate și frânare. Nervura continuă din zona centrală asigură o stabilitate direcțională superioară. Umerii rigizi reduc zgomotul la rulare și sunt prevăzuți cu blocuri robuste și puternice pentru a livra o stabilitate laterală superioară. Performanțele bune și costul rezonabil oferă un raport excelent calitate – preț.

Anvelopele pentru toate terenurile AT sau all terrain sunt proiectate să funcționeze pe drum și în afara drumului asfaltat, oferind tracțiune bună și confort în condiții umede, uscate, de zăpadă și îngheț. Sunt un fel de hibrid între pneurile de autostradă și cele de off road, oferind o călătorie lină și tracțiune de încredere pe orice tip de drum.

Diferența între anvelopele all season și all terrain

Anvelopele pentru toate anotimpurile – all season – oferă o tracțiune bună în majoritatea condițiilor de trafic, inclusiv pe carosabil umed, înghețat, înzăpezit, asfalt, piatră cubică sau chiar pietriș.

Anvelopele pentru toate terenurile – all terrain – este ideală pentru drum asfaltat și off-road, adică teren accidentat, pietriș, roci, macadam. Deci îți pui anvelope all terrain dacă mergi pe drumuri cu pietriș și pe trasee murdare, nisipoase sau stâncoase. Anvelopa all terrain / offroad nu este nici exclusiv o anvelopă de zăpadă de iarnă și nici o anvelopă de noroi de teren.

Anvelopele Torque pentru autorurisme 4×4 pentru toate anotimpurile au un material de rulare cu un conținut ridicat de silika. Umplutura de silika ajută compusul anvelopei să rămână elastic și flexibil la temperaturi scăzute, ceea ce oferă o mai bună aderență și frânare în condiții umede și de iarnă.

În general, dezavantajul unei anvelope de 4×4 cu silika este că piatra ascuțită și alte condiții de drum neasfaltate pot tăia compusul de rulare. Anvelopele all terrain, în schimb, conțin toate, inclusiv cele de la Torque TQ-AT-701 M+S, un material de rulare cu un conținut ridicat de negru de carbon. Negrul de carbon face compusul anvelopelor mai dur și mai rigid, ceea ce înseamnă rezistență la tăiere, mai ales în condiții de drum neasfaltat, unde alte anvelope se pot ușor zgâria, rupe, tăia.

Prin urmare, dacă știi că mergi cu SUV-ul tău pe munți, ești pasionat de aventură și vrei să-ți păstrezi totuși anvelopele în stare permanentă de funcționare, alege mai bine anvelopele all terrain decât pe cele all season.